Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
The Daily Mail ще публикува неиздаден разказ на Агата Кристи
20 Август 2009
Джон Карън oткрил ръкописа на тавана на извънградската къща на писателката
Агата Кристи
Агата Кристи

Извънградската къща на писателката

Джон Карън

Британският вестник The Daily Mail придоби правата да публикува неиздаван досега разказ на Агата Кристи. Както съобщава изданието днес, първата част ще излезе в съботния брой на 22 август.

Черновата на разказа "Укротяването на Цербер" /The Capture of Cerberus/, който завършва цикъла "Приключенията на Еркюл Поаро" /The Labours of Hercules/ за престъпления, разкрити от детектива Еркюл Поаро, била открита от изследователя Джон Карън на тавана на извънградската къща на писателката. Няколко години били необходими на Карън, за да разшифрова записките, които били написани с много нечетлив почерк и се смесвали с други бележки.

Разказът на Кристи " Укротяването на Цербер", с който завършва серията, е бил публикуван през 1947 година, но изследователят твърди, че е открил принципно нова версия. Сред другите находки на Карън е разказът "Тайната на кучешката топка " /The Mystery of the Dog's Ball/, както и нахвърляни записки по много известни произведения на крими-кралицата. В частност, както е установил Карън, по първоначалния и замисъл, в романа " Десет малки негърчета" има много повече герои, отколкото в публикуваната версия.

По резултати от работата си над черновите на Агата Кристи Джон Карън е написал книгата " Секретните бележници на Агата Кристи: 50 години тайни в мистерията на писането" Agatha Christie's Secret Notebooks: Fifty Years of Mysteries in the Making. Тя ще излезе на пазара на 3 септември, издание на Harper Collins.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.